NIEUWS

 

Verbouwen en herstellen van woningen

De arbeidskosten ten behoeve van het verbouwen en herstellen van woningen vallen tijdelijk onder het btw-tarief van 6%.  Dit lagere tarief geldt alleen nog voor werkzaamheden die worden afgerond op uiterlijk 30 juni 2015. Daarna moet het tarief van 21% in rekening gebracht worden.

 Belastingvrij invoeren

Voor veel mensen staat de vakantie al weer voor de deur. Vaak worden er in het buitenland goederen gekocht. Controleer van tevoren wat u belastingvrij mag invoeren. U kunt dit vinden op de site van de Belastingdienst: www.belastingdienst.nl. Kies hier voor “Privé” en dan voor “Douane”.

Wij wensen u alvast een heel fijne vakantie!

Kasadministratie

Als bij uw bedrijf veel contante betalingen plaatsvinden, bent u wettelijk verplicht een kasboek bij te houden. Afhankelijk van de hoeveelheid contante transacties, is het verstandig om het kasboek dagelijks dan wel wekelijks bij te houden. Dit uiteraard om te voorkomen dat u transacties vergeet of fouten maakt.

Het kasboek mag zowel handmatig als digitaal gevoerd worden. De contante transacties dienen bewezen te worden met behulp van kasbescheiden, zoals kassabonnetjes. Periodiek moet u de kas controleren door het contant geld te tellen en te vergelijken met het saldo volgens het kasboek. Deze controle dient u te bewijzen door de tellijst te bewaren.